Her zaman söylediğimiz gibi, burası bir “Vücut Geliştirme” sitesi değil, bir “Vücut Transformasyon” sitesi… Ama vücut geliştirme dünyasının duayeni Arnold Schwarzenegger’in de bu sayfalara epeyce konuk olmuşluğu vardır.
“Motivasyon Arayanlar Buraya… Arnold Style!” yazısındaki motivasyon kurallarıyla veya son olarak P90X-TR’nin iftiharlarından Batuhan’ın Mr. Arnold Schwarzenegger ile fiyakalı pozuyla “P90X-TR’nin Gururu Batuhan Firarda!” yazısıyla karşımıza çıktı.
Hal böyle olunca, dünyaca ünlü Arnold Schwarzenegger (gerçi hala soyadını ezbere yazamıyoruz doğrusu, Google’dan kopyalıyoruz) hakkında çok da her yerde bulamayacağınız 5 madde paylaşmak istedik…
5) Hummer Humvee Sahibi Olan İlk Amerikalı Sivil!
Humvee’ler orijinal olarak sadece askeri kullanım için üretilmiş araçlardır. Yaman çöl koşullarında bile eşi-benzeri olmayan dayanıklılık, 4 tekeri patlasa bile uzun süre gidebilme gibi özelliklere sahiptir…
Ama Arnold bu, onun olmazsa olmaz (zaten asker bir aileden gelmesiyle, askeri araçlara merakı küçüklükten beri vardır ki, daha sonraki zamanlarda TANK da alacaktır). Uçağa atlayıp Hindistan’a gider ve askeri görevlileri bir şekilde(!) ikna ederek, ABD’ye gönderilen ilk iki sivil Humvee’lerin sahibi olur. Zaten sonraki yıllarda Hummer markası, askeri bir marka olmanın yanısıra, sivil kullanıma da açılacaktır, ki bu olayın süreci tetiklediği rivayeti dolaşır…
4) Başta Herkes Aksanından ve Soyadından Nefret Etti!
Asıl memleketi olan Avusturya’dan ABD’ye 21 yaşında göç ettiğinde, başta herkes İngilizce aksanından, ama özellikle de uzun alman-vari soyadından nefret etti! Aktörlük kariyerinin emekleme dönemlerinde önüne sunulan roller ya bodyguard, ya güreşçi ya da Nazi subayı rolleriydi… Hatta 1982 yılında hit olan “Barbar Conan” filminden önce, rol aldığı ilk film olan “Hercules in New York” filminin sonunda, aşağıdan yukarıya kayan oyuncular listesinde ismi “Arnold Strong (Güçlü)” olarak geçmektedir…
3) Oscar Değil Ama Altın Ahududu Ödülü Sahibi!
Bir önceki maddede Arnold’un film kariyerinden bahsetmişken… Oscar Ödülleri’ni hepiniz duymuşsunuzdur ama Altın Ahududu Ödülleri’ni duymamış olabilirsiniz. Altın Ahududu Ödülleri (Golden Rasberry Awards), Akademi Ödülleri’nin aksine yılın en kötü film, yönetmen ve oyuncularına dağıtılan ödüllerdir ve genellikle Oscar’lardan 1 gün önce gerçekleştirilir. Üstelik Razzie Ödülleri (bilinen adıyla) düşük bütçeli filmleri de hedef almaz, Hollywood’un yüksek bütçeli ve çok şey beklenen prodüksiyonları bu ödüllerin hedefi olur.
İşte 1983’teki Barbar Conan’dan başlamak üzere daha pek çok filmiyle bu ödüle aday gösterilen Arnold Schwarzenegger, en sonunda bu ödüllerin en prestijlisi (!) kabul edilen “25 Yılın En Büyük Kaybedeni – Worst Razzie Loser of Our First 25 Years” ödülünün de sahibi olur!
2) Yasadışı Göçmenlikten Eyalet Valiliğine!
Arnold henüz 21 yaşında, 1968 yılında ABD’ye ilk kez ayak bastığında, iletişim aracı olarak ingilizcesinden çok biceps’lerini kullanmaktaydı belki… Ama ardından zamanla gelen tüm vücut geliştirme zaferleri, milyon dolarlık Hollywood filmleri, ün-şöhret, belki biraz da talih… en sonunda ona California Valiliği sıfatını dahi getirecek hayat yolunu açtı.
Oysa ki, bir hukuk firması olan “Siskind and Susser” firmasının resmileşen kayıtlarına göre Arnold, tüm bu Amerikan Rüyası’nı gerçekleştirmeden önce, vizesinin kurallarını ihlal etmiş kaçak bir mülteci idi… Bu arada yine hukuki konusu ile iglili olarak, yukarıda saydıklarımıza ek olarak Arnold’un rezumesinde, bir haftalığına Avusturya Askeri Hapishanesi’nde yatmışlığı da yer alır. Tabii ki Junior Mr. Europe Vücut Geliştirme Yarışması’na katılmak için firar etmesi sebebiyle!
1) Egzersiz Ritüeli Olarak Günde 5 Kez Seks!
Bu sayfaları ya da fitness dünyasını biraz yakından takip ediyorsanız, vücut geliştirme ile “seks”i çok da bağdaştırmıyor olabilirsiniz (Bakınız: Rich Piana’nın görüşü). Ancak 1994 yapımı True Lies filminde Arnold Schwarzenegger’in rol arkadaşı Tom Arnold’un medyaya fazlasıyla düşen açıklamalarına göre, Arnold günde (dikkat, haftada değil) 5 kez seks yapması ile ünlenivermiştir. Kaldı ki Arnold, 2012’de piyasaya çıkan otobiyografisinde de bu anektodu doğrulayacaktır.
Yani buradan çıkarılacak sonuç… Korkmayın! Savaşmayın sevişin…
Bu yazıda linkte geçen Arnold’la fotoğraf çektirmiş Batuhan abiye nasıl ulaşabiliriz acaba. Instagram’ı falan var mıdır? Ben de Amerika’ya gideceğim de Ekim’de birşey danışacaktım.