Aslında vücudumuz da hayatımızdaki insanlar gibidir. Tıpkı öğretmenlerimiz, patronlarımız, arkadaşlarımız gibi. Bazı şeyleri onlar istedikleri için yaparız; zamanında kalkmak, hediyeler almak, toplantılara zamanında yetişmek gibi. Vücutlarımızın da bazı beklentileri vardır; dengeli beslenmek, doğru yemek seçimleri yapmak, sağlıklı yağları tercih etmek ,egzersiz yapmak gibi.
Yaptığınız tercihlerin her zaman sonuçları vardır. Anneniz nasıl geç kalktığınızda size söyleniyorsa, patronunuz geç kalınca sizi kovmaktan bahsediyorsa, vücudunuz da size aynısını sağlıksız beslenince, kendini deforme ederek yapar. Enerjinizi düşürür, kendinize güveninizi azaltır vs…
Birçok işe geldiğinde aslında oldukça başarılı sayılabiliriz; ebeveynlik, eğitim, arkadaşlık ilişkileri, hobiler… Ancak sağlıklı beslenmeye geldiğinde Üniversiteyi 2 yıl uzatmış bir öğrenci gibiyiz. Yanlış giden şeyleri geç farkettiğimiz zaman ise bir anda herşeyi geri döndürmemiz mümkün olmayabilir. O sebeple yanlış giden birşeyler varsa onları erken farkedebilmek oldukça önemlidir.
İş beslenmeye geldiği vakit ipleri ele alın. Vücudunuzun sizden bişeyler istemesini beklemeyin, çünkü o zaman çok geç olabilir. Sağlıksız beslendiğiniz için damarlarınız tıkandıktan, fazla kilolarınız yüzünden merdiven çıkamaz duruma geldikten sonra ve sağlığınızı kaybettikten sonra iş işten geçmiş olabilir.
Kendinize güvenin ve kendinizi önemseyin, sonuçta bu sizin vücudunuz ve onunla ne yapacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Ama unutmayın, söz konusu beslenme ve vücudunuz olduğu zaman asla çok hızlı değişimlere gitmeyin, çünkü bu kadar hızlı bir değişim vücudunuz için fazla ağır olabilir. Yıllardan beri her gün fast-food yemeye alışmış bir bünye bir anda sağlıklı beslenmeye başlayamaz. Sağlıklı beslenmeyi bir hayat tarzı haline getirin.
Canınız birşeyi gerçekten çok çektiği zaman, özellikle de sağlıksız birşeyi çok çektiği zaman daha sağlıklı şeylere yönelmeye çalışın. Belki ilk seferinde o yediğiniz şey sizi canınızın çektiği şey kadar tatmin etmeyecek ancak zamanla alışacaksınız ve farkedeceksiniz ki o zararlı şeyler olmadan da mutlu olabiliyorsunuz. Hatta bir süre sonra daha da mutlu olacaksınız çünkü daha sağlıklı bir hayata sahip olmak sizi daha çok mutlu ediyor olacak.
Ve son olarak, eğer geç de olsa bu siteyi bulup, şu anda bu yazıyı okuyorsanız, bugünden itibaren daha iyi bir hayat yaşayabileceğinize yürekten inanın ve bunu gerçekleştirin.
.
Hocam beslenme ve beslenme psi. üzerine yazdığınız yazılar çok faydalı oluyor bizim için çünkü beslenme konusunda çok fazla bilgi sahibi değiliz hatta yeni yeni spor kadar önemli olduğunu ögreniyorum.Benim için p90z de önemli olan diet programın olmaması sadece zarar içerikli besinlerden uzak tutması son derece iyi gidiyor 55gün oldu çayıma şeker atmıyalı yemeğime tuz atmayalı kola içmeyeli :D
Super Ibrahim! Bizim de istedigimiz bu; sihirli bir degnek degil de, degistirilen ve yasam boyu surecek yeni bir beslenme anlayisi. Biz P90X ile 90 gunde istedigi sonuclari almayan gormedik ama bu sonuclari bir daha geri donmemek uzerine korumak da ancak beslenme aliskanligini degistirerek mumkun olur.
Merhaba, yemeğine tuz atmadığını söylemişsin… Benim okuduğum kaynaklara göre doğru tuzu kullanmadığımız durumda vucudumuza çok fazla zarar veriyoruz. Deniz tuzu ve ondan daha evla olan himelaya tuzu ( daha eski denizlerin tuzu olduğu için ) mutlaka kıvamında kullnılmalı… Kullnılmaması gereken sofra tuzu, çünkü o fabrikasyon ve birçok yararlı elementi ayrıştırılmış vucuda zararlı olan kısımları soframıza konulmuş hali…
Şimdi farkettim taa 2013 de yazmışsın :) ama olsun buda burda dursun :)
uygulanması lazım bilgiler ve yazı teşekkürler…
Cok guzel yazı olmus. Benim eklemek istedigim harfi harfine belirtilmiş diyetlerdense basit degişikliklerle hayatımızı ne kadar değiştirebilecegimiz. Ac kalarak kimse zayıflayamaz, vucudun dengesi bozulur, idmanları cıkartamayız. Cok temel prensipler var bunlara ne kadar uyarsak o kadar basarılı oluruz. Yuzde yuz uyamıyoruz diye tamamen vazgecmek yapılcak en buyuk hatadır. Uygulayabildigimiz kadarını uygulamamız gerekir.
1. Basit seker ve beyaz sekerlerden uzak durmak
2. idman oncesi karbonhidrat ve protein agırlıklı ogun
3.idman sonrası karbonhidrat ve protesin agırlıklı ogun
4.Sabah yumurta agırlıklı kahvaltı
5.Aksam veya gece sebze agırlıklı ogun
Bu prensiplere mumkun oldugunda baglı kalınarak saglıklı bir sekilde yasamamız mumkundur…
Ozan Selam,
Gördüğüm kadarıyla Blog’daki henüz ilk yorumun olmasına rağmen, çok yerinde bir yorum. Özellikle ilk paragrafa çok katılıyorum. Günde belki yüzlerce kişi bana harfi harfine uyulacak bir Beslenme Programı soruyor. Ancak bu tip programlar, hem yarım bırakılmaya, hem de dolayısıyla tüm P90X programını negatif etkilemeye çok müsait. Onun yerine gündelik hayatta yapacağınız ufak değişikliklerle, tüm Beslenme anlayışınızı değiştirebilir ve P90X sonuçlarınızı bir ömür boyu koruyabilirsiniz.
P90X Beslenme Tablosu (http://www.p90xtr.com/beslenme/p90x-beslenme-tablosu) size bu konuda destek olacaktır.